Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών Νηπιαγωγείων για Γονείς/Κηδεμόνες, Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων Ν. Πιερίας

Το 3ο ΠΕΚΕΣ και το ΚΕΣΥ Πιερίας διοργανώνουν τηλεδιάσκεψη «Εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο».

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής πρόσκλησης της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ, κας Λαζαρίδου Ισαϊα


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η πανδημία του κορονο?ού στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως δημιούργησε απροσδόκητα νέες καταστάσεις, έπληξε πολλούς τομείς της ζωής μας, επέφερε αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Άλλαξε τις ζωές μας! Έχει αλλάξει ο τρόπος που εργαζόμαστε, ο τρόπος που επικοινωνούμε, ο τρόπος που διασκεδάζουμε και ζούμε σημαντικές προσωπικές μας στιγμές!

Το ΥΠΑΙΘ προκειμένου να προστατέψει τους μαθητές, αλλά και τους γονείς από τον κίνδυνο του ιού, προχώρησε έγκαιρα στην αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων. Οι εκπαιδευτικοί μας από την πρώτη στιγμή με πνεύμα ευθύνης, αγάπης και ενδιαφέροντος για τους μαθητές τους, κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να επικοινωνήσουν ασύγχρονα με τα παιδιά (email, Ιστολόγια σχολείων, viber, messenger), να στείλουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό,  να διατηρήσουν ζωντανή την επαφή των παιδιών με την μαθησιακή διαδικασία. Τώρα με την νέα οδηγία του Υπ. Παιδείας (αρ. πρωτ.Φ.8/ 47901/ΓΔ4/22-04-2020) διευρύνεται η  εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex, παράλληλα με  την ασύγχρονη και στα Νηπιαγωγεία.

Η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, όμως  για την επιτυχία της είναι καίρια η δική σας συμβολή. Για την νέα αυτή προσπάθεια, όσο διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, σας θέλουμε συμμέτοχους και συνεργάτες, ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή και την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές μας. Επισημαίνω ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν αποσκοπεί σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει την «δια ζώσης εκπαίδευση». Ωστόσο κρίνεται αναγκαία λόγω των εκτάκτων αναγκών. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, πολλά τεχνικά προβλήματα, αλλά και πολλές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Όμως αν προσπαθήσουμε, αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, γονείς και εκπαιδευτικοί θα τα ξεπεράσουμε!

 Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας ουσιαστικής και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων με στόχο την κοινωνική, γνωστική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών μας, σας προσκαλώ σε τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο»

Ομιλητές:

1.  Λαζαρίδου Ισαΐα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών: «Γονείς και εκπαιδευτικοί ?συνδεδεμένοι? για την  εκπαίδευση των παιδιών»

2.  Βλαχόπουλος Λάζαρος, Σχολικός Ψυχολόγος ΚΕΣΥ Πιερίας: «Αποφόρτιση/ενδυνάμωση γονέων»

Στην τηλεδιάσκεψη θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για θέματα σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών σας, με την εφαρμογή και τους όρους της επιτυχίας της, με τον ρόλο των γονέων και τους τρόπους υποστήριξης της μάθησης των παιδιών, με την ενδυνάμωση του γονε?κού σας ρόλου.

Στις ενημερωτικές  τηλεδιασκέψεις  προσκαλούμε τους Γονείς και Κηδεμόνες των Νηπιαγωγείων Ν. Πιερίας (σύμφωνα με το πρόγραμμα), τις/τους Προϊσταμένες/νους και την Δ/ντρια των οικείων Νηπιαγωγείων

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία σας με τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας μας, προς όφελος των μαθητών μας και  σας προσκαλώ στις προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις, όσοι βέβαια επιθυμείτε, στο σύνδεσμο του προσωπικού μου δωματίου στην ψηφιακή πλατφόρμα Webex:

https://minedu-gov-gr.webex.com/join/sitsalazaridoy

Πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων:

  1. Α) Δήμος Κατερίνης: 18 Μαΐου ώρα 18.30 -20.30

Οι Γονείς/κηδεμόνες των κάτωθι Νηπιαγωγείων:

1ο, 2ο, 3ο , 4ο, 5ο,  6ο,  7ο , 9ο , 10ο, 11ο, 12ο , 13ο , 14ο,   15ο, 16ο , 17ο  , 18ο,  19ο  , 22ο, 23ο, 25ο Νηπιαγωγεία Κατερίνης, Ιδιωτικό Νηπ/γείο «Ουράνιο τόξο», 

  • Β) Δήμος Κατερίνης: 19 Μαΐου ώρα 18.30 -20.30

Οι Γονείς/κηδεμόνες των κάτωθι Νηπιαγωγείων:

Άνω Αγίου Ιωάννη, Ανδρομάχης, Νέου Κεραμιδίου, Παλαιού Κεραμιδίου, Ιδιωτικό «Πλάτων» Βρίας, Εξοχής, Μοσχοποτάμου, Ρητίνης, Ιδιωτικό «Καλημέρα Ζωή», Ιδιωτικό  «Αστεράκια»,  Αγίου Δημητρίου, Κάτω Μηλιάς, Λόφου, Μοσχοχωρίου, Σβορώνου, 8ο  Κατερίνης, 24ο  Κατερίνης, Καλλιθέας, Παραλίας, Περίστασης, 1ο  Κορινού, 2ο  Κορινού, Σεβαστής, Νέας Τραπεζούντας, Χράνης

  • Δήμος Αιγινίου-Κολινδρού: 25 Μαΐου ώρα 18.30 -20.30

Γονείς/κηδεμόνες όλων των Νηπιαγωγείων του ΔήμουΑιγινίου-Κολινδρού

  • Δήμος Δίον-Ολύμπου 26 Μαΐου ώρα 18.30 -20.30

 Γονείς/κηδεμόνες όλων των Νηπιαγωγείων του ΔήμουΔίον-Ολύμπου

Παρακαλούμε τις/τους Προϊσταμένες/νους των Νηπιαγωγείων να προωθήσουν την παρούσα στους Γονείς/ Κηδεμόνες των σχολείων τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο